Jij bent ‘je eigen beste vriend’
23 oktober 2017
Help jij GelukjesDag de wereld in?
23 oktober 2017

Het nieuwe persbericht is er uit!

Be-Leef kalender: één cadeau, 52 keer plezier

Het eerste product van GelukjesDag, de ‘be-leef kalender’ is erg succesvol in Nederland. Al bijna één jaar verblijdt GelukjesDag (groot)ouders, leerkrachten, coaches en kinderdagverblijven met een mooi cadeau voor hun kinderen/leerlingen. Met de geïllustreerde luikjeskalender, bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud, ontdekken kinderen op speelse wijze wat hen bijzonder maakt en hoe zij in de wereld willen staan.

Mooiste geschenk: aandacht
De fijnste tijd van het jaar breekt aan: Sinterklaas en Kerst. Deze feestdagen staan in het teken van cadeaus én gezelligheid. Het mooiste geschenk dat je een kind kunt geven is aandacht, dachten de oprichters van GelukjesDag. “De gróótste cadeaus zijn niet de dingen die kinderen zich later zullen herinneren. Maar juist de mooie momenten neemt een kind een leven lang mee”, aldus Wytske. Daarom bedachten zij de be-leef kalender.

Piepkleine luikjes
De vrolijke kalender bestaat uit twee delen en heeft in totaal 52 luikjes. Elke week mogen kinderen één luikje openmaken en dat een heel jaar lang. Achter ieder uniek luikje is een papieren rolletje verstopt met daarop een inspirerende tekst, een liefdevolle opdracht of een betekenisvol verhaal passend bij die week. “Een voorbeeld van een leuke opdracht is dat kinderen in april een lintje mogen geven aan iemand voor wie ze respect hebben. Net zoals andere bijzondere Nederlanders een Koninklijke onderscheiding krijgen”, vertelt Sylvia enthousiast. Achter bijna elk luikje zit een symbolisch cadeau verstopt dat te maken heeft met de opdracht. Met slechts één cadeau heeft een kind een heel jaar plezier.

Wetenschappelijk bewijs
Anderhalf jaar geleden sloegen Wytske en Sylvia de handen ineen. Dankzij Wytskes journalistieke ervaring en Sylvia’s ervaring als trainer en coach bedachten ze de be-leef kalender. Een mooi product dat kinderen op speelse wijze verwondert en verbindt. De be-leef kalender werkt verbindend binnen een gezin, maar ook binnen klassen op basisscholen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig kleine, mooie momenten ervoor zorgen dat je gelukkiger bent en het gevoel van welzijn toeneemt. De be-leef kalender herinnert kinderen hier wekelijks aan. Voor meer informatie, alle producten en een overzicht van de verkooppunten: www.gelukjesdag.nl.