Gastles ‘Gelukjes in de klas’

Waarom een gastles ‘Gelukjes in de klas’ op jouw school?

GelukjesDag vindt het belangrijk dat kinderen al van jongs af aan positieve ervaringen opdoen. Dat zij op een originele manier ontdekken wie zij zijn en hoe zij in de wereld willen staan. ‘Gelukjes in de klas’ helpt hier een handje bij. Want het creëren van mooie momentjes van aandacht, dat is onze passie. We strooien graag sprankeltjes geluk op jouw school!

En waarom is dit zo belangrijk? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als je regelmatig fijne momentjes van aandacht beleeft (emotional uplifts), je gevoel van geluk en welzijn groeit. Zo werkt dit ook binnen een groep. Naast de reguliere lessen is het waardevol voor de groep om dit met elkaar te ervaren.

Wat gaan we tijdens een les ‘Gelukjes in de klas’ doen? We gaan op ludieke wijze geluk zaaien en oogsten. We dagen je uit om even stil te staan bij wat geluk voor jou betekent en ieder kind wordt er weer even aan herinnerd hoe fijn het is om jezelf te zijn.

Tijdens deze vrolijke les gaan de leerlingen én de leerkracht aan de slag met originele opdrachtjes waar hun hart een sprongetje van maakt. We zetten de zintuigen aan het werk, laten de fantasie de vrije loop en hebben bovenal plezier.

Om aandachtsmomenten ná de gastles ook met elkaar voort te zetten, krijgt de klas tot slot  een bijzonder groepscadeau: de GelukjesDag ‘be-leef kalender’. Open elke week met elkaar een luikje voor een klein, fijn momentje van aandacht. Op deze manier ervaren kinderen al vroeg om aandachtsmomenten op een natuurlijke manier in hun leve te integreren.

De gastles ‘Gelukjes in de klas’ is laagdrempelig doordat het eenmalig is en naast elke andere methode is in te zetten. Het is een positieve les vol verrassingen, met een diepere laag. Deze les is op maat in te vullen en kan in groep 1 t/m 8 gegeven worden. Geef jouw klas een blijvende herinnering en neem bij interesse contact met ons op. Voor meer informatie, prijzen en reserveringen, stuur een bericht met de naam van de school én de juiste contactpersoon naar: post@gelukjesdag.nl

Over ons:

Sylvia van der Velden en Wytske Glasbergen zijn de oprichters van GelukjesDag. Dankzij Sylvia’s  ervaring als trainer en coach en Wytske’s journalistieke ervaring bedachten zij de GelukjesDag ‘be-leef kalender’. Een mooi product dat kinderen op speelse wijze verwondert en verbindt. De GelukjesDag ‘be-leef kalender’ is een prachtig geïllustreerde luikjeskalender met achter elk luikje een inspirerende tekst, een ervaringsgerichte oefening en een symbolisch cadeautje, passend specifiek bij de week van het jaar. Sylvia en Wytske weten met hun tone-of-voice kinderen te raken en te inspireren.

De GelukjesDag ‘be-leef kalender’ is te koop via de webshop op: www.gelukjesdag.nl

Lees meer over de avonturen van Wytske en Sylvia op hun facebookpagina.

gelukjesdag-home-be-leef-kalender

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje in ons winkeltje.

Daar vind je de GelukjesDag ‘be-leef kalender’, een liefdevol jaarcadeau voor ieder kind.